1 september 2013

Blåbärskaka med kanelsmulor

När vår kompis Chidney kom hem till oss för att baka fastnade vi för detta receptet i en av Hembakats tidningar. Eftersom Chidney var med bestämde vi oss för att nästan följa receptet.


24 bitar
150g smör
2 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl filmjölk (eller gräddfil)
125-150g blåbär
1 msk potatismjöl

Kanelsmulor
100g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 msk mald kanel
salt

1. Sätt ugnen på 175grader. Smörj och bröa en form, ca 20x30cm.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
4. Tillsätt smör och fil.
5. Häll hälften i formen. Fördela blåbären över kakan och strö över potatismjöl. Bred ut resten av smeten över blåbären.
6. Kanelsmulor: nyp ihop ingredienserna med en nypa salt (。◕‿◕。)
7. Strö ut över kakan.
8. Grädda i nedre delen av ugnen i ungefär 45min.
9. Skär i bitar och servera. Pudra gärna över lite florsocker.

Resultat
Den här kakan är god och känns som en lyxigare variant på sockerkaka med blåbär. Kanelen gjorde att vi kom att tänka på äppelkaka och vi planerar därför att testa den här kakan med äpplen nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar