1 oktober 2013

Bönsalsa

Den här salsan passar till nästan allt. Den går snabbt att laga med bönor på burk om man behöver något tillbehör i lunchlådan.

2 portioner
ca 200g blandade bönor eller kikärtor
1 tomat
1,5 msk olja
1-1,5 msk chilisås
0,5 msk äppelcidervinäger
cayennepeppar
lökpulver (eller lite hackad gul lök)
salt

1. Skölj bönorna och hacka dem om du vill. Hacka tomaten.
2. Blanda olja, chilisås och vinäger. Blanda i bönorna och tomaten.
3. Smaka av med cayennepeppar, lökpulver och salt.
4. Ställ kallt i en timme. Servera kall eller varm som tillbehör.

Resultat
Eftersom vi bytte i princip alla ingredienserna från originalreceptet kunde det gå hur som helst men den här gången gick det bra. Resultatet blev mycket bättre än väntat och vi lagar gärna olika varianter av det här receptet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar