4 september 2013

Plommonkaka med kardemumma och citron

Nu har plommonen börjat mogna så vi tänkte att det var dags för en plommonkaka!


En vanlig rund kladdkaksform
ca 0,5 liter urkärnade plommon
150g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl vatten
1 citron (ekologisk)
0,5 tsk mald kardemumma

1. Sätt ugnen på 175grader och lägg ett bakplåtspapper i formen.
2. Dela och kärna ur plommonen. Tvätta citronen och riv skalet.
3. Rör det rumsvarma smöret och sockret lite luftigt. Rör sedan i ett ägg i taget.
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Blanda försiktigt i vatten, citronskal och kardemumma.
5. Häll i smeten i formen och lägg på plommonen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter.
7. Låt svalna och servera med lättvispad grädde.

Resultat
En god och saftig kaka med en viss syrlighet från plommonen. Kakan passar även bra till glass om du känner för något kallare. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar