5 oktober 2013

Rödbetsbiffar med fetaostkräm

Om man har lite mer tid att lägga på matlagningen kan man laga rödbetsbiffar. Då är det lika bra att laga en stor sats och stoppa några i frysen.


8 portioner
3 förpackningar (á 380g) kokta kikärtor (ännu bättre att blötlägga och koka själv!)
800-900g färska rödbetor
2 vitlöksklyftor
3 msk Maizena majsstärkelse
3 ägg
2 tsk torkad rosmarin
Salt och peppar
Smör att steka i

Fetaostkräm
2 dl crème fraîche
150g fetaost
 
Till servering: ugnsbakade potatisar, morötter och zucchini

1. Skölj kikärtorna. Mixa i en matberedare.
2. Tillsätt majsstärkelse, ägg och rosmarin till kikärtsmoset.
3. Skala rödbetor och vitlök. Riv dem fint, använd gärna en matberedare med rivjärn, annars tar det lång tid.
4. Vänd ner rödbetor och vitlök bland kikärtorna. Smaka av med salt och peppar.
5. Forma till biffar. Stek dem sakta i en stekpanna på medelvärme. Fem minuter per sida under lock är lagom.
6. Smula ner fetaosten i crème fraîchen. Smaka av med lite salt och peppar. Fetaosten är så salt så det knappt behöver tillsättas mer.
7. Servera biffarna med de ugnsrostade grönsakerna, fetaostkrämen och lite sallad.

Resultat
Mums! Tar man med sig de här biffarna i matlådan tror kollegorna att det är en extremt blodig biff...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar